Latest Movie :

Dizi mi.. Son yılların en iyi yabancı dizileri




Günlerdir bu yazıyı yazmak için araştırmalar yapıp listeyi kafamda oluşturmaya çalışıyorum.Bu konuya geldiyseniz zamanında benim yaptığım gibi sizde boş zamanınızı en iyi şekilde geçirebileceğiniz sürükleyici ve bir o kadar da güzel diziler arıyorsunuz demektir.Kii öyle ise en doğru adrese geldiğinize eminim.Bu iddiamda önereceğim dizilerin büyük bir bölümünü izlemiş olmam,izlemediklerimi de iyice araştırıp o şekilde liste etmem en önemli etkendir..

Listeyi oluştururken kendi zevklerimi ön planda tutacağım için sıralamayı beğenmez veyahut görmeyip eklemek istediğiniz diziler olursa yazının sonunda bize yorum olarak bırakabilirsiniz.Zaten zamanla bu listeyi güncellemeye devam edeceğim,bunda katkı sağlarsanız birçok kişi gibi bende memnun olurum :)

Şimdi tek tek 2000'li yılların en iyi 20 yabancı dizisine geçelim.Listeyi sondan başa doğru sıralayacağım,umarım ufakta olsa yardımım dokunabilir..

Listeyi oluştururken aldığım kıstaslar arasında şunlar bulunuyor:

- Türe yeni bir soluk getiriyor mu? (bu soluk kelimesini hep kullanmak istemişimdir)
- Karakter derinliği var mı?
- Olay örgüsü yalnızca bölümü değil,bütün bir hikayeyi kapsıyor mu?
- Sonraki bölümü iple çekiyor muyuz?

Listenin tamamen subjektif bir şekilde oluşturulduğu malumunuz.Ama yorumlarda kendi listenizi de paylaşmanızı isterim,böylece belki ben ve ziyaretçilerimiz de yeni dizilerle tanışmış olur..



20. Luther

2010’da başlayan ve 2011’de devam eden bir İngiliz dizisi olan Luther listemdeki diğer diziler kadar bilinen bir yapım değil. Listede geride kalmasının nedenlerinden biri birinci sezonun 6, ikinci sezonun ise 4 bölümden oluşması ve BBC yapımı olması sanırım. Yani yalnızca 10 bölümde sizi kendine aşık eden bir İngiliz dizisinden bahsediyoruz.

Başroldeki İdris Elba oynadığı Luther karakteriyle hem Emmy’de hem de Altın Küre’de en iyi erkek oyuncu kategorilerinde aday gösterildi. Sorunlu bir İngiliz polis olan Luther bir yandan karısıyla olan ilişkisini düzeltmeye çalışırken, bir yandan da seri katiller ile ilgilenmektedir. Diziyi çekici kılan ise aşırı duygusal bir yapıda olan Luther’in olaylara karşı geliştirdiği karar mekanizmasında yatar. Luther hem kanunların doğrularını hem de kendi doğrularını uygulamaya çalışır. Dizideki sürprizler ve karakter gelişimleri nefes kesici (hep kullanmak istediğim başka bir sinema eleştirmeni klişesi).

BBC’nin üçüncü sezon için çalışmalara başladığı söyleniyor.



19. Terra Nova

Dünyanın artık yaşanmayacak şekile gelmesi ve bilim adamlarının bulmuş olduğu bir kapı aracılığı ile bir grup insanı milattan önceki bir tarihe göndermeleri anlatılıyor.Burada da dinazorlarımız yaşıyor ve bazı maceralar kendiliğinden oluşuveriyor.



18. FlashForward 

Belkide daha ilk sezonu olduğundan 18. sırada yer almış olabilir ama ilerki sezonları için umut veren heyecanlı yeni bir dizi. Değişik konusu ile dikkat çeken dizide, Lost'un Charlie'si, Coupling'in Jack Davenport'u gibi birçok ünlü oyuncuyu izleyebiliyoruz. 



17. Lie To Me

"Bu dizi de nedir?" diyenleri duyar gibiyim. Ama sadece ilk bölümünü bile izlemeniz bu listedeki yerine onay vermenize yetecek. Çok etkileyici iki sezon sizleri bekliyor.



16. Modern Family

Üçüncü sezonundaki Modern Family, 2011’de de en bayağı tabiriyle yardırmaya devam ediyor. Emmy Ödülleri’nde iki yıldır bütün komedi ödüllerini silip süpüren dizide her biri farklı aile içi dinamiklerine sahip olan ama birbirine akrabalık bağları ile bağlı üç farklı ailenin başından geçen eğlenceli olayları izliyoruz.

Özellikle baba Phil ve oğul Luke arasındaki arkadaşlığa ve Sophie Vergara’nın oynadığı Kolombiyalı karakterin kocasıyla yaşadıklarına bayılıyorum. Üçüncü ailemiz olan gay çift ise bambaşka gerçekten, izlemeniz gerekiyor.



15. Nikita

Nikita sorunlu bir genç kızken geçirdiği ölümcül bir olaydan gizli servis tarafından kurtarılır. Ajans ona hayatında ülkesine hizmet ederek kazanacağı ikinci bir şans vereceğini söyleyerek kandırır. Nikita’ya söylemedikleri şey ona casus-suikastçı olarak eğitim verdikleridir. Nikita en çok güvendiği insan tarafından ihanete uğramış ve hayalleri yıkılmıştır. Oradan kaçan Nikita’nın en büyük amacı artık bu örgütü çökertmek olacaktır. 



14. Battlestar Galactica

''Tam anlamıyla bir bilim kurgu dizisi izlemek istiyorum'' diyorsanız eğer size Battlestar Galactica'yı öneririm. Karakterlerin çok iyi işlendiği dizide bilim kurgunun tadına sonuna kadar varıcaksınız. 4 sezon süren dizide güzel bir final yapıldı ve şimdilik dizi sona ermiş görünüyor.. 

Bilimkurgunun, dramanın ve aksiyonun heyecan verici karışımı, Battlestar Galactica!Çok sevilen sarsıcı dizi Battlestar Galactica, Komutan Adama rolüyle, göz kamaştırıcı Akademi Ödülü Adayı Edward James Olmos’un ve Battlestar üssünün başkanı rolüyle Mary McDonnall’in katılmasıyla yeni sezona müthiş bir şekilde geri dönüyor. 

Hayatta kalan son insan ırkı, ait oldukları gerçek dünyayı aramaya devam ediyorlar. Evlerini yok eden bu yarıştan kaçan Battlestar Galactica insanları, hayatta kalmayı başarabilmek için zorlayıcı ve şok edici durumlarla mücadele etmeye devam ederlerken, Saylonlar Yeni Caprica’nın kontrolünü kaybedince Dünya’yı arama amaçlarından sapıyorlar. 



13. South Park

Mutlaka bu başlık ile bu dizinin ne alakası var diyorsunuzdur.Doğru aslında bir çizgi dizi olduğu için bu konuda yazılması pek doğru olmayabilir ama dayanamayıp eklemek durumunda kaldım.Türkiye'de benzerlerinin yapılması gereken animasyon film.

Cem Yılmaz katıldığı bir televizyon programında, South Park tarzı animasyonların Türkiye'de bir türlü çekilmediğinden dem vuruyordu. Konuşmasının bir yerinde:

" Sorun ne? Para mı? Ben veririm ne kadar isterseniz!" diyerek sorunu farklı yerlere çekiyordu.Asıl sorunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz tabi (Sözde Özgür Medya). 



12. House M.D

6 Sezondur bizi eğlendiren, bilgilendiren, heyecanlandıran zeki ve itici doktorumuzun hikayesi hala devam ediyor. Bu kadar çok bilgi edindiğimiz bir başka dizi bulmak zor. Kesinlikle zamanınız oldukça izlemenizi tavsiye ederim.. 

Gregory House New Jersey Princeton Plainsboro Hastanesinin tıbbi tanı bölümü başkanı bir doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen müthiş bir doktordur. Uzmanlık alanı bulaşıcı hastalıklardır (intaniye). Hiçkimsenin tanı koyamadığı hastalara tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır ancak ekibindekilerin psikolojilerini de sürekli olarak bozmaktadır. Hastanenin yöneticisi Lisa Cuddy onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır ve ondan asla vazgeçmemektedir çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur ama Dr. House yüzünden hastane sık sık dava edilmektedir.



11. Heroes

Bu dizi yüzünden bunalıma girdim diyebilirim. Sen soktun sen çıkart Tanrım! Her gece yatarken ağlıyorum, benim süper gücüm ne Allah'ım; herkesin süper gücü var benim niye yok diye gözyaşlarımı yastığıma akıtıyorum. Öyle bunalıma soktu beni yani,varın gerisini siz düşünün.. 

Heroes, 25 Eylül 2006 tarihinde Amerikan NBC kanalında yayınlanmaya başlamış olan televizyon dizisidir. Dizinin ilk bölümü 14,3 milyon seyirci çekmiş ve NBC kanalında son beş yılın en fazla reyting alan dizisi olmuştur. 

Dizi "sıradan insanlar" gibi olduğunu düşünürken, bir gün inanılmaz yeteneklerle uyanan insanların hikayesini anlatıyor. Japon bir bilgisayar yazılımcısı, zamanı ve mekanı yönlendirebildiğini keşfeder. New York'lu bir ressam, geleceği resmedebilmektedir. Liseli bir ponpon kız, hiçbir şekilde yara almadığını, bir anne, güçlü bir ikinci kişiliğe sahip olduğunu, bir polis memuru, başka insanların düşüncelerini okuyabildiğini keşfeder,başkan adayı bir kişi uçma yeteneğini keşfeder ve daha bir sürü süper güçlü olan insanlar.

Tüm bu insanların "insanlığı kurtarmak" adına yapmaları gereken görevleri vardır. Bu zor bir görevdir. 


10. The Walking Dead

Green Mile ve Shawshank Redemption gibi efsane yapımlardan tanıdığımız Frank Darabont’un Robert Kirkman’ın aynı isimli çizgi romanından uyarlayarak yarattığı The Walking Dead, 2010’un Ekim ayında başladı ve 2011’de de şu ana kadar beş bölümü yayınlandı. Özet geçmek gerekirse dizide zombi felaketinden kurtulmayı başaran bir grup insanın hayatta kalma mücadelesini izliyoruz. The Walking Dead karakter gelişimine ve gerilime özen göstermesinden dolayı basit zombi filmlerinden ayrılıyor ve hatta klişe zombi anlarını bile farklı göstermeyi başarabiliyor.

Böyle çok karakterli dizilerin en büyük numaralarından biri izleyenin onca karakterden birinin yerine kendini koyma refleksidir. The Walking Dead şu ana kadar bende ve tahmin ediyorum ki daha birçok kişide bunu başaramadı ve izleyiciyi sadece bir “izleyici” olarak konumladı. Bu avantaj mıdır, değil midir ileride daha iyi anlaşılacaktır. 

Bu arada bunu seven 28 Days Later’ı da sevdi.



9. The Pacific

Savaşın ne kadar gereksiz ve insanlığa ne kadar zarar verdiğini anlatan kazansanız bile neler kaybettiğinizi gösteren dizi. Her bölümün başında gerçek operasyon görüntüleri ve ön sunum ile o günleri anlatmış bir kaç askerin yorumu ise diziye ayrı bir hava katmış, bence izlenmeye değer. En azından 2. Dünya Savaşı'nın arka sokağı gibi kalmış olan pasifik okyanusunda da savaşın ne kadar çetin geçtiğini anlatıyor..



8. How I Met Your Mother

Yaz gecelerini gülerek geçirmek isteyenlere tavsiyem ise kesinlikle 'How I Met Your Mother'. Her bölümünde izleyicileri kahkahaya boğan dizi sadece 20-22 dakika sürüyor. Süresi de kısa olduğundan tam yaza uygun bir dizi olduğunu düşünüyorum. Bu diziyi izledikten sonra diğer komedi dizlerinde gülmemeye başladım desem yalan olmaz. İlk 10'daki yerini kesinlikle hakediyor.

Dizi özetle, 2030 yılında Ted Mosby'nin eşi ile nasıl tanıştığını çocuklarına anlatmasını konu alır. Bob Saget'in seslendirmesiyle asıl karakteri Ted "Size annenizle nasıl tanıştığımı anlatacağım." der ve dizi 2005 yılına döner. Bays ve Thomas dizideki arkadaşlığı kendi arkadaşlıklarından yola çıkarak yazmışlardır. Buna göre Ted karakterinde daha çok Bays öne çıkarken Marshall ve Lily karakterleri ise Thomas ve eşinden esinlenilmiştir.



7. Breaking Bad

Abimin önerisiyle izlemeye başladığım ve izledikçe bağlandığım bir dizi olur kendileri.Tabi tüm bölümleri izledim diyemem ama fırsat buldukça bayağı bir ilerlediğimi ve bu doğrultu da 7. sırayı fazlasıyla hakettiğini söyleyebilirim..Sıradan bir kimya öğretmeni olan Walter White’ın öleceğini öğrenince uyuşturucu üreticiliğine kadar uzanan özgürleşme deneyimi, çarpıcı bir kara mizaha dönüşüyor.

Doktor, hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyledi… Ne yapardınız? Dünyayı gezmek, sevdiklerinizle vakit geçirmek, asla cesaret edemediğiniz bir şeyi denemek… Tüm bunlar sizin için bir seçenek olabilir. Ancak Walter White için durum biraz farklı. The X-Files’ın yapımcısı Vince Gillian’ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir adamın sıradışı hikayesini anlatıyor. Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico’da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir. Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür… Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolden çıkar.

Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini kaçırmayın. Hele Malcolm in the Middle’ın babası Bryan Cranston, Emmy’ye aday gösterilen ve “Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanan Walter rolünde hayatının performansını sunarken.



6. Dexter

İlk bölümden hastası olduğum süper dizi. Scrubs'ın jd'si seri katil olsa nasıl olurdu sorusunun cevabını veriyor sanırım bu dizi.Klasik seri katil psikolojisinden tüm belirtileri gösteren bir adamın hikayesi; evlat edinilmiş sorunlu çocuk,kadınlarla ilişki kuramamak,aşırı düzenlilik vs.. 

İnsan psikolojisini ciddi anlamda zorlayan bir dizidir kendileri.Nitekim benimkini de bozmuştur.Ne iyi ne kötü diye kafa karıştırmaktadır.Suçluyu öldürmek suç mudur? Nedir? gibi garip sorular sordukmaktadır.Psiko bir dizidir.Sanırım 6. sezonunda şuan kii 10. sezona kadar yolu açıktır ama yayında olması tartışma yaratır mı bilinmez tabi.Gene de ilgiyle izliyoruz ve izlemeye de devam edeceğiz.. :))

2 Altın Globe ödülü olan dizi listedeki yerinden daha iyilerini hak ediyor ama üst sıradakiler de epey iddialı tabi..


 5. Fringe

j j Abrams isminin varlığı nedeniyle izlemeye başladığım doğrudur bu diziyi.İster istemez de hemen herkes gibi Lost ile ilişkilendirmeden duramıyor insan.Bu ilişkilendirme iki türlü oluyor, dizinin sonunu Lost'un başlangıcına mı bağlayacaklar ya da Lost'u anlattık size ve gördünüz; dünyada bazı aşmış bilimsel çalışmalar yapılıyor ve bunların çoğunun sonucu da alınmış ama dünya bundan bihaber olarak yaşıyor şeklinde.

Her ikisi de lost'u anlamaya biraz daha yardımcı oluyor, tabi ilişkilendirmeden izlemek başka sonuçlara götürebilir insanları. Diziye gelirsek, lost karakterleri ile bazı karakterleri de zorlama da olsa kişilik bakımından benzeştirmemek elde değil lakin bu işe şimdi girmeyeceğim.

Her geçen gün güzelleşen manyaklaşan ve "bütün dizilerden daha güzel bir hal almaya" başlayan fringe için söylenecek hiçbir lafım kalmadı izleyin! izleyin! diye bağırmaktan başka. Lost'un ve Dexter'ın yokluğunda ilk sezonunu bir çırpıda bitirdiğim, bölümler arası bağlantılar ile insanı düşünürken düşündüren "oha bu böyleydi bak şimdi böyleymiş o halde şu şöyle midir acep" leten, yeni sezonu hevesle beklenen dizi..



4. Lost

'Lost' dizisini heralde izlemeyen kalmadı bu yüzden pek bahsetmek istemiyorum ama izlemediyseniz eğer kesin izleyin. 5. sezonunda olan diziyi ilk bölümden itibaren sabırla izlemek gerekli.

Lost Sydney, Avustralya’dan Los Angeles’ a uçan ticari bir uçağın Güney Pasifik civarında düşmesiyle esrarengiz tropikal bir adada kazadan sağ kalan kimselerinin yaşamlarını anlatan Amerikan yapımı olan bir dizidir. Her bölüm tipik olarak, bir karakterin flashbacklerle geçmişiyle birlikte anlatılmaktadır. Dizinin yaratıcıları Damon Lindelof, J. J. Abrams ve Jeffrey Lieber’dır. Bölümler Oahu, Hawaii’de çekilmektedir. İlk bölüm olan Pilot bölümü 22 Eylül 2004′de yayına girmiştir. ABC Studios, Bad Robot Productions ve Grass Skirt Productions tarfından yapılan dizi Amerikan ABD’de ABC televizyonuda yayınlanıyor. Lost’un müziklerini Michael Giacchino besteledi. Büyük oyuncu kadrosu ve çekimlerin Hawaii’de yapılmasının maliyeti ile Lost en pahalı televizyon yapımlarından biridir.

ABC’de yayınlandığı ilk yılda bölüm başına 16 milyon izleyici ortalamasına ulaştı. 2005′te En İyi Drama Dizisi dalında Emmy, 2006′da En İyi Televizyon Draması dalında Altın Küre ve 2006′da En İyi Oyuncu Kadrosu dalında SAG Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi oldu.


 3. Game of Thrones

Son yılların tartışmasız en iyilerinden.Krallar,kraliçeler,prensler,havada uçuşan kılıçlar,iktidar savaşları ve politik kavgalar. Yayınlanan ilk bölümüyle insanı kendine hayran bıraktıran dizi.Eğer dizi ilk sezonu gibi kaliteli devam eder ve o muhteşem atmosferi yansıtabilmeyi sürdürebilirse televizyon tarihinin efsanelerinden olur..

Herhalde çekilmiş en epic atmosferli dizidir. Hd izlenince baya baya şölen yaşatıyor. Bu yüzden uzun aralar vereceğini tahmin etmek güç değil. Diyaloglar da iyi kotarılmış. Anlatılmak istenen dolaylı yoldan, izleyiciyi sıkmadan çarpıcı bir şekilde verilebiliyor. 

Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada 7 krallığın öyküsünü anlatıyor. Ayrıca Ak gezenler isminde ölü insanların olduğunu ve ejderhaların hüküm sürdüğü bir dünyada geçtiğinide size belirtelim. Dizinin ilk sezonu inanılmaz güzel ve oyuncular çok kaliteli. Örneğin Yüzüklerin Efendisi filminde oynayan Sean Bean başrollerde oynuyor. İlk sezonun son bölümlerine doğru Sibel Kekilli de diziye dahil oluyor. Dizinin ilk sezonu bitti ve yeni sezon Nisan 2012 tarihinde çekilecek.



2. Spartacus

Serisi 3 sezondan oluşan bu seride Gladyatörlerin inanılmaz dövüş sahnelerini izliyorsunuz.Bu diziyi 18 yaşı altındaki kişilerin izlemesi sakıncalıdır.Ayrıca aile ile izlenecek bir dizi değildir.İçerisinde çok fazla kan ve erotik sahneler bulunduran bir dizidir. Spartacus; son zamanlarda izlediğim en mütiş dizinin kahramanıdır. Afet bir hatuna sahip asi bir kişiliktir. Mükemmel ancak ne kadar aransa da bulunamayan Soundtrackleri vardır bu dizinin. 300 spartalı filmini sevenlerin mutlaka izlenmesi gereken dizidir.

Arenadaki kavga dövüşlerin güzelliği bir yana bir o kadar da sevişme sahnesi var. Ama anca bu kadar estetik savaşılabilir, anca bu kadar estetik sevişilebilirdi. Dizi her yönden + 18 ama eğer kan görmeye fazla dayanamıyorsanız bu sayı yükselebilirde. Uyarmadı demeyin..

Spartacus Sezonları:

1. Sezon : Spartacus: Blood and Sand
2. Sezon : Spartacus: Gods Of The Arena (Bu aslında eskiyi anlatıyor.İlk bu sezonu izleyebilirsiniz. Spartacus rolünde oynayan başrol oyuncusu öldüğü için böyle bir sezon geldi ve gladyatör okulunun nasıl yükseldiğini anlatıyor.)
3. Sezon : Spartacus: Vengeance 

Özetle: Trakyalı bir asker olan Spartacus sürekli baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile birlikte Getaelar’a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. İlk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz’e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber’a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. Köyüne yaklaştığında Getaelar’ın orayı mahvettiğini görür ancak karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus’u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus’u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar. Spartacus daha sonra Ludus’a (Batiatus’un gladyatör okulu) girer ve karısını bulmak için savaşmaya başlar.



 1. Prison Break

Sınav sürecinde bir türlü izleme fırsatı bulamadığım ve sınav maratonunun bitmesiyle ilk iş her gün düzenli olarak en az 5 bölüm izlediğim muhteşem ötesi dizidir kendileri! 3 günde 2. sezonun sonlarına yaklaştığımı ve her sezonunda 22 bölümden oluştuğunu belirtmek isterim.İzlemeyenler hemen izlemeye başlasınlar! 4 Sezonda biten muhteşem bir macera dizisi. 

Her bölümde heyecan artarak devam ediyor. Kesinlikle ve kesinlikle izlenmesi gereken en iyi dizi. Macera sevenlerin zaten 'Prison Break' dizisinin tüm sezonlarını kaçırmadığını düşünüyorum. Eğer daha önce hiç izlemediyseniz sizlere ilk tavsiyem bugün 'Prison Break' dizisini izlemeye başlamanız. 4 sezon süren dizi yaz boyunca size yetecek hatta fazla bile gelecektir. Diziyi izlerken çoğu bölümde heyecan en yükseklere çıkıyor. Bu heyecan fırtınasında tüm sezonları belki 1-2 haftada bile bitirebilirsiniz..

Özetle; Michael Scofield isminde bir mühendisin haksız yere hapishaneye düşen kardeşini kurtarmak için yapmış olduğu çılgın planı anlatan muhteşem bir dizi. Michael Scofield abisini idamdan kurtarabilmek için tüm yasal yollara başvurmuştur ancak hiçbir umudun olmadığını anlaması fazla uzun sürmeyecektir. Tek çarenin kendisinin de aynı hapishaneye düşmesi ve abisini hapishaneden kaçırmak olduğunu düşünen Michael Scofield kararını artık vermiştir ve inanılmaz bir hapishane öyküsü böyle başlamış olur. 
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Siyah Film - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger